Nechajte si mäkkosť ovčej vlny rozpustiť pod prstami. Pohladí Vás, rozosmeje a podnieti fantáziu k rozletu.
Už v praveku naši predkovia vedeli, že ovca má mnohoraký úžitok. Chovali ju na mäso, mlieko, mliečne výrobky a na spracovanie vlny a kože. Domáckemu spracovaniu vlny predchádzalo zbavovanie od nečistôt. Ďalšou fázou bolo spracovanie vlny.
Jednou z techník spracovania ovčej vlny je aj suché plstenie, ktoré sa vyskúšate s pani Talarovičovou. Vyrobíte si pekné ozdoby, potešíte si hmat, zrak aj srdce.
piatok 14:00 15:00 16:00 17:00 18:00
sobota 14:00 15:00 16:00 17:00 18:00
nedeľa 14:00 15:00 16:00 17:00 18:00
Stakčín – obecné múzeum (Google Map)